1 juli over gefrack: verslagen, foto’s én 1 op 1 gesprek

20150701_190054Op 1 juli werd het gasdebat tussen 15.00 en 23.00 uur live uitgezonden op Camping Roodehaan. Om 19.00 uur was er een inloop bij de gaswinningslocatie ‘Saaksum’ van de NAM, aan de overkant van het Reitdiep. Op verschillende websites is hierover een verslag te vinden (verwijzingen staan hieronder) dat een goed beeld geeft van die dag. Maar niets over 1 op 1..

Miranda Bolhuis draait de kraan dicht

Miranda Bolhuis draait de kraan dicht

Aan alle verslagen kan nog iets worden toegevoegd. Dat na afloop van de massale inloop bij de NAM Teus van Camping Roodehaan een heerlijke barbecue had klaargezet. En dat onder het genot van de maaltijd de aanwezigen Miranda Bolhuis vertelden wat ze hadden opgestoken bij de NAM. Dat was wel zo interessant. Naast de vertrouwde mededelingen als “we hebben veel ervaring met fracken”, “risico’s zijn klein” en “je kunt nooit iets uitsluiten” viel op dat een aantal bezoekers NAM-medewerkers uitnodigden voor een 1 op 1 gesprek. Op de vraag aan deze medewerkers hoe men alle commotie rond de gaswinning zelf ervaart kwamen er verrassende antwoorden: “ik zou de gaswinning ook niet graag onder mijn huis hebben”, “ik heb nu kinderen en ben daardoor anders over gaswinning gaan denken” en “ik zou me wel in willen zetten voor duurzame energie”.

Links naar berichten over 1 juli
Omwonende over fracking: ‘Dit gevaar willen wij hier niet’, RTV Noord
Fietsend in de stoet naar NAM-locatie Roodehaan, De Marne nieuws
Gasdebat op de camping bij Saaksum, FluxEnergie
Bewonersvoorlichting NAM verliep in ontspannen sfeer, Ommelander Courant
Gaswinningsdebat live te zien op camping Roodehaan, Ommelander Courant

Foto’s van 1 juli

Video
Een video met Petra Veltman, waarin ze verwijst naar een informatieavond over een Zonnecollectief in Garnwerd, een dag eerder en oproept 4 juli naar het feest op Roodehaan te komen.

Een video met de protesttocht op de fiets van Museum Wierdenland naar gaswinningslocatie Roodehaan.

 

 

Share

Eén reactie

  1. Pingback:- De Marne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *