petitie

Minister Kamp: vertrek met dat gefrack!
Ondanks een aangenomen motie tegen Fracken door Provinciale Staten Groningen gaat de NAM gewoon door.
Minister KAMP kan dit tegenhouden, maar doet dit NIET!
Wij roepen u op om Minister Kamp te laten gaan: “Vertrek met dat Gefrack!”

Wij,
burgers van Nederland, die geen “fracking” willen,
constateren
– dat wij in Nederland massaal “NEE” hebben gezegd tegen Schaliegas winning.
– dat Fracken gebeurt in een bestaande gasboorput met behulp van DEZELFDE TECHNIEKEN als schaliegaswinning.
– dat er recent in de Provinciale Staten van Groningen een motie is aangenomen tegen het fracken in Saaksum.
– dat ondanks deze motie, de NAM gewoon doorgaat met fracken onder aanvoering van Minister Kamp.
en verzoeken
wij een motie van wantrouwen tegen Minister Kamp.

 (is het veld hieronder niet goed leesbaar/ te klein klik dan hier)

Waarom deze petitie ondertekenen ?
** stuur de petitie door naar iedereen die je kent !! **

Waarom deze petitie ondertekenen ?
# omdat in heel nederland het fracken gewoon plaatsvindt en door blijft gaan ook al is fracken naar schaliegas tijdelijk verboden !
# omdat fracken enorme scheuren in de ondergrond maakt waarbij die instabieler en gevoelig voor aardbevingen wordt en grote hoeveelheden chemicaliën de grond in worden gepompt wat voor het milieu niet gezond kan zijn en ons drinkwater kan bedreigen.
# omdat fracken zo schade aan huizen, dijken, monumenten, milieu en leefomgeving berokkent en daarmee de toekomst van allen die nog na ons komen verpest !
# omdat sommigen die fracken van nabij hebben ondervonden naast trillingen bevingen en schade ook laagfrequente geluiden horen en het gevoel hebben hierna boven een grote ondergrondse klankkast te wonen waar zij letterlijk ziek van worden.
# omdat ondanks alle misleidende voorstellingen van de NAM en minister Kamp er geen wezenlijk verschil is tussen fracken naar schaliegas en fracken naar ‘gewoon-gas’. Het gas is niet wezenlijk anders. De methode van het fracken is niet wezenlijk anders. Alleen het gesteente dat men breekt is anders ! Men frackt hier nu in zandgesteente ipv. schaliegesteente, het fracken blijft hetzelfde.
Fracken is altijd eenzelfde methode met de bedoeling de ondergrond te scheuren !
De kamer wilde deze alomstreden methode verbieden maar voorstanders hebben de omschrijving kennelijk slim omschreven als “fracken naar schaliegas” ( = fracken in schaliegesteente) zodat fracken in alle andere gesteenten gewoon door kon gaan.. deze methode moet dus verboden worden ! Fracken moet verboden worden !
# omdat er nauwelijks effectief gemeten is of wordt naar de effecten van fracking, en bewijsvoering, zelfs mogelijkheden tot het opmerken van een evt. relatie met ontstane schade, niet gelegd wordt  kan de overheid gewoon blijven beweren dat fracken veilig is terwijl dat in praktijk niet aangetoond is of kan worden.
# omdat alle drie getroffen gemeentes De Marne, Winsum en Zuidhorn en de provincie Groningen moties aangenomen hebben tegen het fracken op 19 okt. bij Saaksum. en dit doen op basis van het feit dat van fracken niet onomstotelijk is aangetoond dat fracken veilig is en dat deze omstreden winningsmethode niet in het winningsplan staat omschreven, er geen geen nieuwe vergunning voor is aangevraagd die nodig is opdat burgers evt. protest hiertegen moeten kunnen aantekenen .
# omdat de rijksoverheid uit hoofde van behoorlijk bestuur het voorzorg-principe zou moeten hanteren in een situatie waarbij door gaswinning grote delen van de Groningse provincie reeds onleefbaar en onveilig zijn gemaakt door gaswinning  en dat verergering van de bestaande situatie en vergroting van de risico’s in het gebied nu wel het laatste zou moeten zijn waar een rijksoverheid z’n burgers aan bloot wil stellen .
# omdat ook de rest van Nederland niet blootgesteld wil worden aan de risico’s op dezelfde schade en onveiligheid waar de Groningers nu het slachtoffer van zijn.
# omdat het goed is solidair te zijn met hen wie onrecht treft !

Share

Reacties zijn gesloten.