Laatste kans om het fracken bij Roodehaan te voorkomen! Kom in actie!

naamloosOp maandag 12 Oktober organiseren verontruste bewoners van het Middag Humsterland en De Marne een vreedzame lawaaioptocht tegen het fracken bij het gasveld Roodehaan. Wij roepen u allen op om te komen.
We verzamelen bij museum Wierdenland in Ezinge en vertrekken rond 17:00 uur per fiets, auto, tractor of wat u maar bedenkt naar Saaksum (ook een verzamelpunt).
Van hieruit gaat de optocht verder naar de NAM locatie Roodehaan waar de optocht rond 17:20 aan komt.Hier wordt het programma met sprekers waaronder Jacob Klaas Star van de provincie Groningen en nog meer lawaai en sprekers voortgezet.Mensen die op eigen gelegenheid willen komen zijn natuurlijk ook van harte welkom! Laat allen uw gezicht zien! Zolang er nog niet gefrackt is, is er nog hoop!
Zowel de gemeentes De Marne, Zuidhorn en Winsum, de provincie en diverse partijen van de Tweede Kamer zijn tegen het fracken. De gevolgen van het fracken (bevingen/vervuiling) op onze bodem is onvoldoende onderzocht. Bovengenoemde partijen willen eerst een onafhankelijke risicoanalyse.

Volgens minister Kamp moet het fracken gewoon doorgaan.

De NAM wil op 13 oktober met de voorbereidingen gaan beginnen en wil op 19 oktober gaan fracken!

We moeten nu van ons laten horen voordat het straks te laat is!!

Share

2 reacties

  1. Jetty Koster - Heynekamp

    Dank voor jullie duidelijke bericht geving hierover. Ik kom ook maandag lawaai maken tegen het voorgenomen fracken van de NAM. Zodat zelfs dovemansoren het zullen horen!!!

  2. Jan Pieter Struiving

    Kamp is bewezen onbetrouwbaar, helaas. De onderzoeksraad heeft aangetoond dat veiligheid geen rol speelde bij gaswinning. Ik heb geen drastische koerswijziging gezien. Ja, de milieudoelstelling wordt niet gehaald.
    Vind je het gek met die drang naar gefrack? Niet doen dus.

    http://www.onderzoeksraad.nl/nl/onderzoek/1991/aardbevingsrisico-s-in-groningen/publicatie/1620/veiligheid-geen-rol-bij-gaswinning-groningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *