mailactie stop het fracken

inboxVandaag start een grote mailactie, waarbij we gezamenlijk instanties en de politiek op verschillende lagen willen aanschrijven om wakker te worden en het beoogde fracken te helpen stoppen. Help je mee? kleine moeite, groot effect!

Wat is het idee?

Plan is dat iedereen die tegen gaswinning (en dus fracken) is op dezelfde dag (24 september) een  mail stuurt naar zijn eigen gemeente, zijn eigen provincie, de Tweede Kamerleden en de leden van het Europees Parlement.

Op die manier geven we een duidelijk signaal af dat dit een nationaal issue is, en dat dit niet alleen maar incidenten zijn in Saaksum, Blijham, Rossum, Haastrecht, Terschelling …

Waarom deze datum? Omdat rond 24 september er een debat gaat plaatsvinden over de klimaatzaak en eventuele extra maatregelen om gebruik van fossiele brandstof te beperken, tevens wordt enkele weken later (13 tot 15 oktober) de begroting van Economische Zaken besproken in de kamer. In die periode gaat het om de vraag welke rol kleine gasvelden gaan spelen in het energiebeleid.

Om e.e.a. eenduidig te houden en te vergemakkelijken, zijn er standaardbrieven opgesteld. Deze zijn hier te vinden

Het enige dat je hoeft te doen is in de aanhef, jouw plaatsnaam te zetten en in de eerste regel… ik woon in…. … deze velden zijn in rood. Ook onderaan je eigen naam vermelden.

Ook dient voor het effect de titel van alle brieven gelijk te zijn: Ik wil graag veilig wonen in (Woonplaats)! Komt u op voor mijn belangen?

Dus wat te doen?

-Titel zetten op : Ik wil graag veilig wonen in (Woonplaats)! Komt u op voor mijn belangen?
-Alle rode velden naar eigen situatie aanpassen.
-Adreskolom uit bijgeleverde excelbestanden in de adressenbalk van jouw mail kopiëren

Als je mensen kent in je omgeving die evt mee willen doen, laat ze dan vooral meedoen, link, like, deel!

Alvast heel hartelijk dank voor je hulp!

Share

Eén reactie

  1. Nergens Frack en. ..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *