Onzeklei – Kamp 1-0. Fracken voorlopig van de baan!

frackenHoera! vanmiddag werd de motie mbt het opschorten van fracken (waarover we eerder berichtten) in de tweede kamer aangenomen! Een belangrijke stap is gezet, Onzeklei is blij!

DvhN: De Tweede Kamer heeft een motie van het CDA aangenomen waarin wordt gesteld dat er niet mag worden gefrackt door de NAM bij Saaksum. Eerst moet er aanvullend onderzoek worden gedaan naar de veiligheid, aldus de Kamer. De NAM wilde binnen enkele weken fracken bij Saaksum om zo het laatste gas uit het veld te winnen. Volgens een woordvoerder gebeurt dat nu niet. ,,De minister moet nu eerst een besluit nemen over deze motie.” (bron)

RtvNoord: SAAKSUM – De motie die Tweede Kamerlid Agnes Mulder (CDA) vorige week indiende om het fracken bij Saaksum voorlopig uit te stellen, is aangenomen. De PvdA stemde voor de motie en was daarmee doorslaggevend. In de motie staat dat er eerst gedegen onderzoek moet worden gedaan naar de effecten van het fracken.
Feestje ‘Dit is een feestje waard voor ons’, zegt Dingena Biester van het platform Onze Klei. ‘Dit geeft ons meer tijd. We gaan nu bekijken wat we juridisch kunnen doen’, voegt Machiel Zijlstra uit buurdorp Oldehove toe. Dinsdag werd ook de motie tegen gaswinning op Terschelling door de meerderheid van de Tweede Kamer aangenomen. (bron + bijbehorende radiofragment)

Maar…
Het kan zijn dat de minister de motie naast zich neerlegt en de kamermeerderheid negeert….  de strijd is nog niet gestreden! Blijf daarom onze berichten delen/ liken, deel de petitie, denk mee, doe mee . Nu niet fracken, straks niet fracken, nooit niet fracken!

Share

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *