oproep hr. Vos (PvdA) – 23 okt’15

Geachte heer Vos,

Graag wil ik nu uw aandacht vragen voor het volgende:

Er is op 15 oktober j.l. een motie ingediend door de ChristenUnie, het CDA, GroenLinks, D66 en SP om alle activiteiten m.b.t. het fracken op te schorten totdat de mijnbouwwet gewijzigd is.
Ik en vele bewoners van het mooie gebied Middag-Humsterland (Saaksum, Ezinge, Oldehoven, Feerwerd, Garnwerd),  willen u zeer dringend vragen om deze motie te steunen.
Het hangt van uw stem af of onze leefomgeving verder vernield wordt door de activiteiten van de NAM in opdracht van dhr Kamp.

Mijn 3 kleine kinderen zwemmen zomers in het Reitdiep, de prachtige meander, die langs de de fracklocatie loopt. Ze vangen kikkers in de sloot, 1,5 km vanaf de fracklocatie. Ik maak mij zorgen om hun gezondheid en niemand, ook de NAM niet, kan mij garanderen dat hun gezondheid gewaarborgd blijft.
U heeft zelf meerdere keren aangegeven dat u hoopt voor de veiligheid van de Groningers, dat de gaskraan verder wordt dichtgedraaid. Dat we genoeg gas hebben in Nederland en dat u pleit voor duurzame bronnen, groen gas etc (o.a. NPO Radio ‘De Ochtend” 25 juni 2015 9.00 uur). Toch wil de NAM het laatste restje gas uit de putten bij Roodehaan halen door te fracken.
Dit is uw kans om de daad bij het woord te voegen! Ik vraag u, als moedere, als bewoner, als Nederlander, als Mens: Stem voor de motie en maak het verschil!

De minister stelt dat de veiligheid van de Groningers voorop staat, maar hij handelt daar niet naar. Hier in Ezinge, 2 km van de plek waar gefrackt gaat worden, hebben we een beschermd dorpsgezicht. Onze kerk, een monument, staat op een wierde op knipklei, die zeer gevoelig is voor zettingsschade door opslingering en verweking door trillingen en bevingen. Dit geldt voor het hele leefgebied hier rondom de gaswinningslocatie Saaksum / Roodehaan. 
Onze leefomgeving heeft al zoveel schade van de conventionele gaswinning. 
Ik kan een eindeloze opsomming geven van feiten en risico’s, maar ga er vanuit dat u deze kent en juist daarom de juiste beslissing neemt.

Uw noordelijke collega’s van de PvdA zijn erg betrokken bij ons als inwoners van Middag-Humsterland. Ook veel van uw collega’s in de Tweede-Kamer zien in dat wij als inwoners van een door de NAM “uitgekozen” gebied met de rug tegen de muur staan.

Ik wil u nogmaals met klem vragen om in te stemmen met de motie!! 
Ik hoop dat u het tij gaat keren!

Met vriendelijke groet!

Ezinge

Share

Reacties zijn gesloten.